• Usein kysytyt kysymykset - julkinen sektori
Kolme lasta puhaltaa saippuakuplia.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - Julkinen sektori

Käytössänne on nyt uusi verkkopalvelu Lähellä.fi, joka tuo valtakunnallista ja alueellista yhdistystoimintaa entistä paremmin näkyväksi ja löydettäväksi. Uusi palvelu kokoaa yhteen järjestöt ja niiden toimintailmoitukset. Palvelu on suunniteltu sopimaan niin ammattilaisen kuin kansalaisen käyttöön.


Mitä Lähellä.fi tuo julkiselle sektorille?

Palvelu tavoittaa jatkossa suuren määrän järjestöjä ja kuntalaisia. Palvelun käyttöönotto on helppo tapa hoitaa lakisääteiset velvoitteet järjestöyhteistyön saralla. Palveluun tallentuneita tietoja voi hyödyntää rajapinnan kautta eri tavoin. Ennen kaikkea, palvelun käyttö parantaa alueesi asukkaiden osallisuutta ja hyvinvointia.

Mitä hyötyä palvelusta on asiakastyössä?

Palvelu istuu loistavasti jokapäiväiseen palveluohjaukseen. Palvelun saa osaksi palveluohjausta ottamalla sivusto ja sen hakutoiminto aktiiviseen käyttöön. Lähellä.fi -järjestötietopalvelusta löytyy laaja-alaisesti toimivien yhdistysten tiedot ja toiminnan kuvaukset. Hakutuloksista saa helposti eroteltua tietoa toiminnan sisällön tai alueellisen sijainnin mukaan.

Työntekijöiden työaikaa säästyy

Palveluohjauksen ohella palvelu parantaa myös muuta alueen viranomaisten ja järjestöjen välistä yhteistyötä. Työaikaa säästyy, kun palveluohjausta tai järjestöyhteistyötä tekevät työntekijät

  • löytävät tiedon järjestöistä ja niiden toiminnasta ilman, että sitä tarvitsee etsiä monesta paikasta.

  • pääsevät eroon omien järjestörekistereiden keräämisestä ja ylläpidosta.

  • voivat hyödyntää palvelun rajapinnasta haettavia sähköpostilistoja, kun tulee tarve lähettää järjestöille erilaisia tiedotteita tai yhteistyökutsuja.

Järjestötiedot haettavissa rajapinnasta  

Tiedot kerätään soveltuvin osin palvelutietovarannon (PTV) mukaisessa muodossa ja ne on helppo liittää esimerkiksi osaksi julkisen sektorin www-sivuja, palvelutarjottimia tai muita tietojärjestelmiä. Rajapintayhteistyö suunnitellaan ja siitä sovitaan aina erikseen.

Saako Lähellä.fi:hin ilmoitetut tiedot myös Palvelutietovarannon kautta? 

Lähellä.fi-verkosto tekee yhteistyötä Digi- ja väestötietoviraston kanssa ja on rakentanut rajapintayhteyden Palvelutietovarannon ja Lähellä.fi:n välille. Rajapinta on yhdensuuntainen, eli tiedot siirtyvät Lähellä.fi:stä Palvelutietovarantoon, mutta eivät Palvelutietovarannosta Lähellä.fi:hin. Rajapinta valmistui joulukuussa 2023. Lisätietoja asiasta löydät täältä.

Lisätietoja palvelusta

Tietoa palvelusta-sivulta löydät vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • miten palvelu on saanut alkunsa?

  • mikä on Lähellä.fi-verkosto?

  • mitkä organisaatiot kuuluvat Lähellä.fi-verkostoon, joka on kehittänyt palvelun ja joka vastaa palvelun tuottamisesta ja markkinoinnista?

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä info@lahella.fi, niin palataan asiaan!