• Vapaaehtoistoiminta
Kuvassa kahden ikääntyneen henkilön kädet. Nuorempi henkilö pitää toista kädestä.

HALUATKO TARJOTA MUILLE APUA, TUKEA TAI ILOA? OSALLISTU VAPAAEHTOISTOIMINTAAN!

Vapaaehtoisena toimiminen tuottaa iloa ja merkitystä moneen suuntaan. Saat itsellesi sisältöä päiviisi, uusia taitoja ja kokemuksia samalla, kun tarjoat toiselle mahdollisuuden saada tukea, apua tai elämyksiä.

Vapaaehtoistoiminnalla on Suomessa pitkä historia, ja lukuisat järjestöt tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Voit toimia itsellesi tärkeiden asioiden puolesta ja osallistua sinulle sopivalla tavalla omien taitojesi ja aikasi puitteissa.

Lähellä.fi-verkkopalvelu kokoaa yhteen järjestöjen, yhdistysten ja yhteisöjen tarjoamat vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet. Voit etsiä palvelusta pitempää sitoutumista vaativia tai keikkaluontoisia tehtäviä. Löydät tietoa myös vapaaehtoistoimintaan liittyvistä koulutuksista.

Asioinnissa ja arjessa avustaminen

Haluatko auttaa muita arjen asioinnissa? Voit toimia esimerkiksi sairaalavapaaehtoisena, digiauttajana tai asiointitukena vaikkapa vanhukselle tai maahanmuuttajalle. Tutustu tarjolla oleviin tehtäviin.

Esiintyminen ja viihdyttäminen

Onko esiintyminen ja viihdyttämien sinun juttusi? Haluaisitko lukea vanhuksille lehtiä tai kirjoja, vetää jumppahetkiä tai bingoa? Ehkä sinussa asuu pieni trubaduuri ja haluat vetää ryhmälle yhteislaulua. Katso, miten voit viihdyttää kanssaihmisiäsi.

Keräykset, talkoot ja muut kertaluontoiset tehtävät

Haluaisitko osallistua vapaaehtoistoimintaan mutta sinulla niukasti aikaa? Järjestöt tarjoavat runsaasti myös erilaisia lyhytkestoisia tehtäviä esimerkiksi talkoiden, keräysten ja kampanjoiden parissa. Tehtävät ovat hyvin monimuotoisia, esimerkiksi kahvinkeittoa, esitteiden tai julisteiden jakelua tai somevapaaehtoisena toimimista. Katso lisätietoja.

Päivystäminen, neuvonta, sovittelu ja kriisityö

Onko muiden auttaminen lähellä sydäntäsi? Haluaisitko toimia esimerkiksi puhelintukena tai chatissä ja auttaa ihmisiä pulmallisissa tilanteissa? Tutustu tarjontaan.

Ryhmän ohjaus, valmennus ja opetus

Etsitkö itsellesi pitkäaikaisempaa vapaaehtoistoimintaa? Haluatko jakaa osaamistasi muille tai vetää vaikkapa liikuntaryhmää? Lähellä.fi-verkkopalvelusta löydät mahdollisuuksia toimia erilaisten ryhmien ohjaajana ja vetäjänä. Tutustu tarjontaan.

Vertaistuki ja kokemusasiantuntijuus

Haluaisitko jakaa omia kokemuksiasi saman kokeneille ja tarjota vertaistukea sairastuneelle tai muuten vaikeassa tilanteessa olevalle? Katso, millaisia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla.

Ystävä- ja tukihenkilötoiminta

Kiinnostaisiko sinua ryhtyä ystäväksi tai tukihenkilöksi seuraa tai tukea tarvitsevalle? Lähellä.fi-palvelusta löydät mahdollisuuksia lasten, aikuisten ja ikäihmisten parissa toimimiseen. Katso lisätietoja.

Mikä ihmeen Lähellä.fi?

Lähellä.fi kokoaa yhteen tuhansia erilaisia järjestöjä, niiden vapaaehtoistoimintaa  ja muuta toimintaa. Voit siis etsiä vapaaehtoistoimintaa omalta paikkakunnaltasi tai mistä tahansa muulta alueelta Suomessa, oli kyseessä sitten Utsjoki tai Tampere!