• Tukea ja apua
Neljä hymyilevää henkilöä vertaistukiryhmässä.

TARVITSETKO TUKEA? ETSITKÖ APUA TAI OHJAUSTA? JÄRJESTÖT OVAT LÄHELLÄSI!

Suomessa toimii yli 10 000 hyvinvointialan järjestöä, jotka auttavat yli miljoonaa ihmistä joka vuosi. Lähellä-verkkopalvelu kokoaa yhteen järjestöjen tarjoamaa tukea ja apua.

Lähellä.fi-palvelusta löydät eri elämäntilanteisiin sopivaa vertaistukea, keskustelua-apua ja neuvontaa itsellesi ja läheisellesi. Älä jää yksin – monenlaista tukea ja apua on saatavana matalalla kynnyksellä ja maksutta!

Mitä tukea ja apua järjestöt tarjoavat?

Järjestöissä tehdään laajaa, monipuolista ja asiantuntevaa työtä terveyden, hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemiseksi. Järjestöjen tukimuotoihin kuuluvat mm. erilaiset toiminta- ja tukiryhmät, vertaistukiryhmät, valtakunnalliset chatit ja puhelinpalvelut, kurssit ja oppaat. Katso esimerkkejä tuesta ja avusta.

Järjestöjen tukimuodot kattavat hyvinvointiin liittyvät teemat laajasti. Voit saada tukea mm. raitistumiseen ja päihteettömyyteen, mielenterveyteen, asumisen, talouden ja oppimisen haasteisiin sekä sairastumiseen.

Tutustu tuen erilaisiin muotoihin ja löydä juuri itsellesi sopivaa toimintaa niiden joukosta!

Tutustu, millaista tukea ja apua on saatavana

Järjestöjen ammatillinen neuvonta

Järjestöjen ammatillinen neuvonta voi sisältää kokemuspohjaista tukemista, tiedon jakamista palveluista, sosiaaliturvasta, perusoikeuksista ja lainsäädännöstä sekä viranomaisasioinnissa avustamista, kuntoutusohjausta, tai oikeudellista apua.

Vapaaehtois- ja vertaistuki

Vapaaehtois- ja vertaisneuvojat eri yhdistyksissä tarjoavat keskusteluapua samassa elämäntilanteessa olevien tueksi ja avuksi.

Toiminta- ja tukiryhmät tarjoavat toimintaa ja tekemistä ihmisille, joita yhdistää samankaltainen elämäntilanne. Ryhmään ja toimintaan voi tulla mukaan yhteisen ajanvieton merkeissä, mutta saatavilla on tarvittaessa myös keskustelutukea -ja apua.

Vertaistukiryhmät ovat yleensä pieniä ryhmiä, joiden jäsenillä on yhteinen elämäntilanne tai tarve, jonka he haluavat jakaa samaa kokeneiden kanssa. Tutustu vertaistoiminnan mahdollisuuksiin ja ota rohkeasti yhteyttä. Yksin ei tarvitse jäädä!

Valtakunnalliset auttavat puhelimet ja chatit

Valtakunnalliset auttavat puhelimet ja chatit tarjoavat tukea eri elämäntilanteisiin nopeasti ja helposti kotisohvalta käsin.

Katso esimerkkejä etänä tarjottavasta tuesta ja avusta

Oppaat ja kurssit

Oppaat ja verkkosivustot antavat sinulle tarvitsemaasi tietoa.

Kurssit ja tapahtumat tarjoavat tietoa, tukea ja työkaluja.

Mikä ihmeen Lähellä.fi?

Lähellä.fi kokoaa yhteen tuhansia erilaisia järjestöjä, niiden tukea ja muuta toimintaa. Voit siis etsiä tukea, apua ja ohjausta omalta paikkakunnaltasi tai mistä tahansa muulta alueelta Suomessa, oli kyseessä sitten Utsjoki tai Tampere!