• Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle?
-31.7.2024

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle?

Omilleen-toiminnassa koulutamme vapaaehtoisia aikuisia tukihenkilöiksi 16–17-vuotiaille lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyville nuorille.

Lastenkodista itsenäistyvä nuori joutuu usein muuttamaan omilleen nuorempana kuin ikätoverinsa ja ilman riittävää tukiverkostoa.

Tukihenkilönä voit tarjota nuorelle luotettavan aikuisen läsnäoloa ja kannustusta itsenäistymisvaiheessa. Tapaatte nuoren kanssa noin ajan 1–3 krt/kk yhteisen mukavan tekemisen, kuten harrastamisen, kahvittelun tai kulttuurin merkeissä. Toivomme vapaaehtoiselta valmiutta sitoutua toimintaan vähintään kahden vuoden ajaksi. Tukitapaamisten kulut korvataan vapaaehtoiselle.

Tukihenkilöltä odotamme vakaata elämäntilannetta, sitoutumista toimintaan ja vähintään 22 vuoden ikää. Tukihenkilöille tarjotaan yksilöllistä tukea ja ohjausta koko tukisuhteen ajan sekä mahdollisuutta täydennyskoulutuksiin, vertaistapaamisiin ja virkistystoimintaan.

Toiminnasta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan ennen aloittamista. Ota yhteyttä ja varaa aika haastatteluun yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse!

Kohderyhmä

Ikä 22-29, Ikä 30-64

Toiminnan muodot

Ystävä- ja tukihenkilötoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Uusimaa

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Tukitapaamisten kulut korvataan vapaaehtoiselle.

Ilmoittautuminen on pakollista

Mikäli haluaisit lisätietoa toiminnasta ja tulevista koulutuksista, voit ottaa yhteyttä jättämällä yhteydenottopyynnön lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse. Koulutamme uusia tukihenkilöitä kaksi kertaa vuodessa.

Tukihenkilöltä toivomme vähintään 22-vuoden ikää, vakaata elämäntilannetta ja valmiutta sitoutua toimintaan vähintään kahdeksi vuodeksi.

Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneet kutsutaan soveltuvuushaastatteluun ennen koulutusta.

Ilmoittautumissähköpostiosoite

omilleen@ehja.fi

Ilmoittautumispuhelinnumero

+358458439651

Lisätietoja

Sähköpostiosoite

omilleen@ehja.fi

Puhelinnumero

+358458439651

WWW-osoite

www.omilleen.fi

Nämä voisivat kiinnostaa sinua