• Juttukaveriksi sairaalaan / OLKAn sairaalavapaaehtoistoiminta

Juttukaveriksi sairaalaan / OLKAn sairaalavapaaehtoistoiminta

Sairaalavapaaehtoisena tuot iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen.

Etsimme vuorovaikutustaitoisia ja ihmiset lämpimästi kohtaavia vapaaehtoisia mukaan joukkoomme.

Juttukaverina pidät seuraa sairaalan potilaille. Tässä tärkeässä tehtävässä tuot iloa sairaalan potilaalle ja teet hänen päivästään paremman. Tehtävä ei vaadi omakohtaista kokemusta sairastumisesta, mukaan voit tulla sellaisena kuin olet.

Juttukaverina toimitaan parin tunnin vuoroissa kerrallaan, Meilahden tornisairaalassa arkisin klo 13-19 ja Espoon sairaalassa keskiviikkosin 17-19 ja torstaisin 12-14. Vuoroja voi tehdä juuri sen verran kuin jaksaa ja ehtii.

OLKAn vapaaehtoisten polku alkaa sairaalavapaaehtoisten OLKA-valmennuksesta. Valmennus on maksuton, ja se antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena OLKAssa. Kevätkaudella 2024 valmennuksia järjestetään 25.1., 27.2, 12.3 ja 10.4. Sairaalavapaaehtoisten tulee käydä ensin OLKA-valmennus. Ilmoittaudu mukaan https://link.webropol.com/s/olka-valmennukset-kevat2024

OLKAn vapaaehtoisena voit toimia myös aula-avustajana, leikkikaverina, vertaistukijana ja saattohoidon tukihenkilönä, sijainnistasi riippuen. Kysy lisää yhteyshenkilöltä!

-

Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata ammattilaisen työtä. Kaikkien vapaaehtoistehtävien vuoroja voi tehdä niin paljon kuin jaksaa ja ehtii. Vuoroista sovitaan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin kanssa.  

Tarjoamme vapaaehtoisille koordinaattorin ja mentorivapaaehtoisen tuen, työnohjausta, lisävalmennuksia sekä virkistystä. Jokaisen vuoron päätteeksi saat kahvikiitoksen.

Huomioithan, että vapaaehtoisilla tulee olla tuhkarokko- ja vesirokkorokotukset otettuna tai taudit sairastettuna ensimmäiseen vapaaehtoisvuoroon mennessä. Lisäksi sairaalassa toimivilta vapaaehtoisilta edellytetään influenssarokotteen ottamista vuosittain sekä täyttä koronarokotesarjaa, oma henkilökohtainen rokotusaikataulu huomioiden (2-4 rokotetta).

Lasten parissa toimivilta vapaaehtoisilta tarkistetaan rikosrekisteriote. OLKA hakee otetta vapaaehtoisen suostumuksella ja se on vapaaehtoiselle maksuton.

Kohderyhmä

Ikä 18-29, Ikä 30-64, Ikä 65-90

Toiminnan muodot

Ystävä- ja tukihenkilötoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Espoo, Helsinki
Ilmoittautuminen on pakollista

Sairaalavapaaehtoisten tulee käydä ensin OLKA-valmennus. Valmennuksia järjestetään seuraavan aikataulun mukaan:

To 25.1.2024 klo 13-16.30 (etänä Teamsissa)
Ti 27.2.2024 klo 13-17 (luokkahuonevalmennus, Meilahden sairaala-alue)
Ti
12.3.2024 klo 13-17 (luokkahuonevalmennus, Hyvinkään sairaala)
Ke 10.4.2024 klo 13-16.30 (etänä Teamsissa)

Ilmoittautumissähköpostiosoite

olka@hyte.fi

Ilmoittautumispuhelinnumero

+358503817722

Lisätietoja

Puhelinnumero

+358503817722

WWW-osoite

www.hus.fi/olka

Sähköpostiosoite

olka@hyte.fi

Toiminnan järjestäjä

HyTe ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua