• Kaveritoiminta
lapsi koira ja nainen

Kaveritoiminta

Kaveritoiminnan kautta lapsi tai nuori saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltään painavista asioista.

Tuettavan lapsen tai nuoren arjesta saattaa puuttua kavereita sekä mielekäs tekeminen vapaa-ajalla. Pitkittyessään yksinäisyyden seuraukset voivat olla elinikäisiä. MLL:n Kaveritoiminnan avulla tuetaan lasta löytämään kavereita ja mielekästä tekemistä vapaa-ajalle. Kyseessä on hyvin varhainen tuki, jonka avulla ehkäistään haasteiden kasaantumista . Toiminnan aloittaminen voi vaikuttaa merkittävästi lapsen itsetunnon kehittymiseen ja hyvinvointiin.

Tuettava nuori voi kaivata luotettavan aikuisen tukea sosiaalisten suhteiden rakentamisessa, itsenäistymisessä, mielekkään harrastuksen löytämisessä ja muissa elämän hallintaan liittyvissä asioissa. Kaveritukihenkilö voi esimerkiksi tukea nuorta sopivan opiskelupaikan löytämisessä ja näin ehkäistä nuoren syrjäytymistä.

Kohderyhmä

Ikä 7-17

Toiminnan muodot

Arjen tukipalvelut , Ohjaus, neuvonta ja kriisityö, Ystävä- ja tukihenkilötoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Pohjois-Pohjanmaa
Ilmoittautuminen on pakollista

Kaveri aikuista toivova voi ilmoittautua mukaan MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin sivuilla: Kaveritoiminta | MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri

Nämä voisivat kiinnostaa sinua