• Toimiva perhe -kurssit 2024
Toimiva perhe - toimivampi arki! -logo
-20.4.2024

Toimiva perhe -kurssit 2024

Toimiva perhe -kurssit koko perheelle Hauhon Lomakeskuksessa!

Toimiva perhe – toimivampi arki! on Lasten Kesän oma ja ainutlaatuinen perheleirihanke. Hankkeen leireillä vanhempien ohjelma keskittyy Toimiva perhe -vuorovaikutuskurssiin. Lasten ohjelmasta sekä leirin järjestelyistä yleisesti vastaavat Lasten Kesän osaavat ja kokeneet täysi-ikäiset ohjaajat. Leireillä varataan mahdollisuuksia myös koko perheen yhdessäololle ja ohjelmalle. Leirit kestävät perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään ja ne ovat avoimia kaikille lapsiperheille.

Koska Toimiva Perhe -kurssi kestää kokonaisuudessaan noin 24 tuntia, jokainen osallistujaperhe pääsee kahdelle leirille saman leiriporukan kanssa. Näin kurssista muodostuu vanhemmille eheä kokonaisuus ja leiriläisistä tiiviimpi yhteisö. Leirejä järjestetään kaikkiaan 14 (7 kurssia) vuosien 2022-2024 aikana.

Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja mahtavan keittiöhenkilökuntamme valmistamaa herkullista ruokaa. Majoittuminen tapahtuu sisätiloissa, eikä osallistuminen vaadi mitään erityistaitoja tai välineitä aikuisilta tai lapsilta. Leireillä on paikalla täysi-ikäisiä, kokeneita leiriohjaajia huolehtimassa lasten ohjelmasta ja yleisestä viihtymisestä.

Tarkoituksena on myös luoda leirillä kannustava ilmapiiri, jonka myötä jokainen saa jakaa arjen iloja sekä haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta tukea. Leirien aikana on mahdollisuus saada lisätietoa myös hankkeen yhteistyöjärjestöjen toiminnasta.

Kohderyhmä

Ikä 3-75

Toiminnan muodot

Koulutus, tilaisuus ja kurssi

Kieli

Suomi

Alue

Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Lappi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Päijät-Häme, Satakunta, Uusimaa, Varsinais-Suomi

Onko toiminta maksullista?

Maksullinen

Kurssin hinta on: 150€ / aikuinen 75 € / 3-17v lapsi50 € / alle 3v lapsi

Hintaan sisältyy:

  • Kaksi leiriviikonloppua Hauhon Lomakeskuksessa täysihoidolla (ruuat, majoitus, liinavaatteet)

  • Toimiva perhe -kurssi (noin 24h) + kaikki materiaalit

  • Leiriviikonloppujen jälkeen tarjolla oleva Toimiva perhe -ohjaajan konsultaatio ja etäryhmätapaaminen

Yhteiskuljetus Hämeenlinna-Hauho-Hämeenlinna 10 € (5 € /suunta). Leirikeskukselle voi saapua myös omalla kyydillä, parkkipaikkatilaa löytyy hyvin.

Ilmoittautuminen on pakollista

Kursseille haku tapahtuu täyttämällä hakulomakeen, jossa kysytään perheen taloudellisia, terveydellisiä ja sosiaalisia syitä kurssille hakeutumiseen sekä vanhempien motivaatiosta ja tarpeesta Toimiva perhe -kurssin suorittamiseen. Kaikkia henkilötietoja käsitellään asiakasrekisteriselosteessamme mainittujen periaatteiden ja EU:n tietoturvavaatimusten mukaisesti. Kursseille mahtuu perheiden koosta riippuen noin 10-15 perhettä.

Jonopaikalle jäädessäsi olet halutessasi etusijalla seuraavassa kurssihaussa.

Lisätietoja

Toiminnan järjestäjä

Lasten Kesä ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua