• Uraunelmien kesälukio 2
-21.7.2024

Uraunelmien kesälukio 2

Pakolaisnuorille suunnattu kesäleiri, joka sisältää opinto-ohjausta, työpajoja ja ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa. Tukena myös omakielinen ohjaaja.

Uraunelmien kesälukio on leirimuotoinen kesäkoulu, jossa tutustutaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, pohditaan perusopetusvaiheen jälkeisiä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia kiinnostuksenkohteita sekä opitaan tunnistamaan omia vahvuuksia. Kesälukiossa nuorten tukena ovat opinto-ohjauksen ammattilaiset ja omakieliset mentorit. Omakielinen mentorointi jatkuu kesälukion jälkeen vuoden loppuun asti.

Kesälukio on tarkoitettu 15–19-vuotiaille nuorille, jotka ovat tulleet Suomeen pakolaisena tai turvapaikanhakijana. Kurssilla on omakielinen tuki afganistanilaisille, somalialaisille, arabi- ja kurdinuorille, mutta muutkin voivat hakea mukaan. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin. Kesälukioon voivat osallistua kaikkialla Suomessa asuvat nuoret.

Kohderyhmä

Ikä 15-17, Ikä 18-19

Toiminnan muodot

Ryhmätoiminta

Kieli

Suomi, Englanti, Arabia, Somali, Ukraina

Onko toiminta maksullista?

Maksullinen

250 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, tapaturmavakuutus ja mahdolliset retket).

Kesälukioseura järjestää edestakaisen yhteiskuljetuksen Helsingistä Anjalaan. Osallistujien tulee maksaa itse matkakulunsa kokoontumispaikalle Helsinkiin.

Ilmoittautuminen on pakollista

Täytä hakulomake 26.5.2024 mennessä.

Lisätietoja

Toiminnan järjestäjä

Kesälukioseura ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua