• OLKA-sairaalavapaaehtoistoiminta Kainuussa

OLKA-sairaalavapaaehtoistoiminta Kainuussa

OLKA koordinoi vapaaehtoistoimintaa Kainuun keskussairaalassa.

Sairaalavapaaehtoistoiminnan ytimessä on kiireetön kohtaaminen. Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan asiakkaille, potilaille ja heidän läheisilleen. Vapaaehtoiset toimivat sovituilla yhteistyöosastoilla ja sairaalan aula- ja odotustiloissa.

Vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi:  

  • aula-avustaja

  • juttukaveri

  • vertaistukija

  • saattohoidon tukihenkilö


Vertaistukijalla on omakohtainen kokemus sairaudesta tai vammasta. Muissa tehtävissä sairaalavapaaehtoisena voi toimia ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta.

Kaikki vapaaehtoisemme haastatellaan, koulutetaan ja perehdytetään vapaaehtoistehtäväänsä. Vapaaehtoisilla tulee olla tuhka- ja vesirokkorokotteet otettuna tai taudit sairastettuna ensimmäiseen vapaaehtoisvuoroon mennessä. Lisäksi sairaalassa toimivilta vapaaehtoisilta edellytetään influenssarokotteen ottamista vuosittain. Lasten kanssa toimiessa tarkastamme myös vapaaehtoisen rikostaustaotteen. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata ammattilaisten työtä. 

Vertaistukitoiminta on yksi vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa vertaistukijalla on samankaltainen kokemus tuettavan kanssa. Vertaistukija on sopeutunut omaan kokemukseensa ja haluaa tukea muita saman kokeneita. Jos olet itse kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen, ja haluat auttaa muita saman kokeneita, voit hakea mukaan TOIVO-vertaistukijavalmennukseen. Vertaistukijavalmennus antaa valmiuksia toimia vertaistukijana sairaalassa, yhdistyksessä sekä Toivo-vertaistukisovelluksen kautta.

Seuraava uusille vapaaehtoisille suunnattu OLKA-koulutus sekä vertaistukijoille suunnattu TOIVO-valmennus järjestetään syksyllä 2024.

Ota yhteyttä OLKA-työntekijään, mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta.

Kainuussa OLKA-toimintaa toteutetaan yhdessä Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen sekä Kainuun hyvinvointialueen kanssa.

Kohderyhmä

Ikä 18-29, Ikä 30-64, Ikä 65-99

Toiminnan muodot

Vertaistuki ja kokemusasiantuntijuus

Kieli

Suomi

Alue

Kajaani

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Ilmoittautuminen on pakollista

Ota yhteyttä Kainuun OLKA-työntekijöihin, mikäli olet kiinnostunut toimimaan sairaalavapaaehtoisena. Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat haastatellaan ja sen jälkeen käydään 4h kestävä sairaalavapaaehtoisen OLKA-valmennus.

Ilmoittautumispuhelinnumero

+358447467349

Nämä voisivat kiinnostaa sinua