• Lasten erovertaisleiri
Päättynyt

Lasten erovertaisleiri

viitenä päivänä kokoontuva, ammatillisesti ohjattu vertaisleiri alakouluikäisille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet.

Parisuhteen päättyessä eroon monet aikuiset juttelevat erosta ystävien kanssa, hakevat tukea eron käsittelyyn eroryhmistä tai käsittelevät sitä terapiassa. Vanhempien ero on lapsille ihan yhtä iso juttu ja myös he tarvitsevat tukea asian käsittelyyn.

 

Lapset harvemmin juttelevat vanhempien erosta ja siihen liittyvistä tunteista ystävien kanssa. Joskus lasten voi olla myös vaikea kertoa vanhemmille omista ajatuksista. Puhumattomuus ei tarkoita sitä, että lapsen mielessä ei olisi kysymyksiä, ajatuksia ja erilaisia tunteita eroon liittyen.

Lasten eroleirillä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan muiden vanhempien eron kokeneiden lasten kanssa. Vertaistuki avaa uusia näkökulmia ja auttaa jäsentämään omia kokemuksia.

Leiri sisältää tunnetyöskentelyä ja monet lapset kertovatkin eroryhmän helpottaneen oloa. Työstämme asioita ryhmässä lasten kanssa pelien, leikkien ja luovien menetelmien kautta sekä lasten mielenkiinnon kohteita hyödyntäen, ja päivät sisältävät myös mukavaa kesätekemistä.

Hyvä aika osallistua leirille on, kun vanhempien erosta on kulunut riittävästi aikaa ja lapselle on ehtinyt muodostua käsitys arjesta vanhempien erilleen muuton jälkeen (tämä on yksilöllistä, mutta noin 4 - 6 kk). Vanhempien erosta on kuitenkin voinut kulua pidempikin aika, esim. useampia vuosia. 

Leirin ohjaajat tapaavat kaikki ryhmään tulijat ennen ryhmän alkua. Tapaamiseen osallistuu lapsi ja vanhemmat tai vanhempi. Tapaamisessa on mahdollisuus kuulla ja kysyä ryhmän toiminnasta tarkemmin sekä kertoa omasta elämäntilanteestaan. Leirin ohjaajilla on vaitiolovelvollisuus. Alkutapaamiset sovitaan kouluttajan kanssa erikseen ennen ryhmän aloittamista.

Leirin aikana lapsille tarjotaan lounas ja välipala.

Leiri järjestetään 10-14.6.2024 klo 10-15.

Kohderyhmä

Ikä 7-12

Toiminnan muodot

Ryhmätoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Pori

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Ilmoittautuminen on pakollista

Ilmoittautuminen 26.5.2024 mennessä

Ilmoittautumissähköpostiosoite

maiju.nassi@mll.fi

Ilmoittautumispuhelinnumero

0504413234

Nämä voisivat kiinnostaa sinua