• Juttukaveriksi sairaalaan / OLKAn sairaalavapaaehtoistoiminta

Juttukaveriksi sairaalaan / OLKAn sairaalavapaaehtoistoiminta

Sairaalavapaaehtoisena tuot iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen.

Juttukaverina pidät seuraa sairaalan potilaille. Tässä tärkeässä tehtävässä tuot iloa sairaalan potilaalle ja teet hänen päivästään paremman. Tehtävä ei vaadi omakohtaista kokemusta sairastumisesta, mukaan voit tulla sellaisena kuin olet.

Juttukaverina toimitaan parin tunnin vuoroissa kerrallaan, Meilahden tornisairaalassa arkisin klo 13-19 ja Espoon sairaalassa keskiviikkosin 17-19 ja torstaisin 12-14. Vuoroja voi tehdä juuri sen verran kuin jaksaa ja ehtii.

OLKAn vapaaehtoisten polku alkaa sairaalavapaaehtoisten OLKA-valmennuksesta. Valmennus on maksuton, ja se antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena OLKAssa. Kevätkaudella 2024 valmennuksia järjestetään 25.1., 27.2, 12.3 ja 10.4. Sairaalavapaaehtoisten tulee käydä ensin OLKA-valmennus. Ilmoittaudu mukaan https://link.webropol.com/s/olka-valmennukset-kevat2024

OLKAn vapaaehtoisena voit toimia myös aula-avustajana, leikkikaverina, vertaistukijana ja saattohoidon tukihenkilönä, sijainnistasi riippuen. Kysy lisää yhteyshenkilöltä!

-

Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata ammattilaisen työtä. Kaikkien vapaaehtoistehtävien vuoroja voi tehdä niin paljon kuin jaksaa ja ehtii. Vuoroista sovitaan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin kanssa.  

Tarjoamme vapaaehtoisille koordinaattorin ja mentorivapaaehtoisen tuen, työnohjausta, lisävalmennuksia sekä virkistystä. Jokaisen vuoron päätteeksi saat kahvikiitoksen.

Huomioithan, että vapaaehtoisilla tulee olla tuhkarokko- ja vesirokkorokotukset otettuna tai taudit sairastettuna ensimmäiseen vapaaehtoisvuoroon mennessä. Lisäksi sairaalassa toimivilta vapaaehtoisilta edellytetään influenssarokotteen ottamista vuosittain sekä täyttä koronarokotesarjaa, oma henkilökohtainen rokotusaikataulu huomioiden (2-4 rokotetta).

Lasten parissa toimivilta vapaaehtoisilta tarkistetaan rikosrekisteriote. OLKA hakee otetta vapaaehtoisen suostumuksella ja se on vapaaehtoiselle maksuton.

Målgrupp

Ålder 18-29, Ålder 30-64, Ålder 65-97

Form

Vänskaps- och stödverksamhet

Språk

Finska

Område

Esbo, Helsingfors
Registrering krävs

Registreringslänk

https://hyte.fi/tapahtumat

Registrerings e-postadress

tanja.varpalahti@hyte.fi

Registrerings telefonnummer

+358503817722

Läs mer

Dessa kan intressera dig