• Anna Kaarina Nenonen: Tähtisade (taidenäyttely)
-8.10.2023

Anna Kaarina Nenonen: Tähtisade (taidenäyttely)

"Esittävät maalaukseni käsittelevät luontoa ja ihmisyyttä"

ANNA KAARINA NENONEN

TÄHTISADE

HIILI-TILA / 20.9.-8.10.

Olen Kuopiossa syntynyt taidemaalari, graafikko ja mediataiteilija, jonka töitä on ollut esillä kotimaassa ja kansainvälisesti sekä museoissa että gallerioissa joiden määrä on yli 50 ja skaala ulottuu vaihtoehtoisista underground paikoista tunnustettuihin ja merkittäviin. Museonäyttelyiihini kuuluvat Emil (Lapinlahden Taidemuseo), Varkauden Taidemuseo, Kuopion Taidemuseo ja Lahden Taidemuseo, Wäinö Aaltosen taidemuseo sekä Burchfield Penney Art Center, Buffalo ABK Art Museum (aikaisemmin Albright Knox Art Museum) ja McGlothlin Center for the Arts.

Esittävät maalaukseni käsittelevät luontoa ja ihmisyyttä, niissä on myös symboliikkaa, esimerkiksi kasvit ovat minulle eräänlainen alter ego, niillä on elämänvaiheita. Koiperhoset lentävät yöllä. Eksistentialismi on ehkä se käsite, jolla parhaiten itse kuvaisin töitäni. Usein ja mielelläni työskentelen suoraan havainnoista, elävistä ja kuolleista malleista, joskus omista valokuvistani tai muistiin tallentuneista ja mediasta löytämistäni virikkeistä.

Taiteilijalle on annettava täysin vapaa valta tunteille joita hänellä on, ja olla ottamatta huomioon kaikki, millä ei ole häneen luonnostaan vetovoimaa. Tämä häikäilemättömyys toimii minulle kurinalaisuutena, jonka avulla hylkään sen, mikä ei ole minulle välttämätöntä. Ellei tämä prosessi olisi jatkuvasti elossa, näkisin elämän yksinkertaisesti materiaalina taiteelleni. Katson jotain ja kysyn itseltäni, voinko tehdä kuvan tästä?

TAIDEKESKUS AHJO Aukioloajat: ti, to-su 10-16, ke 10-19, ma suljettu

Kohderyhmä

Ikä 7-12, Ikä 13-17, Ikä 18-29, Ikä 30-64, Ikä 65-99

Toiminnan muodot

Näyttelyt

Kieli

Suomi, Englanti

Alue

Joensuu

Lisätietoja

Sähköpostiosoite

tkahjo@gmail.com

Toiminnan järjestäjä

Joensuun Taiteilijaseura ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua