• Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Varkaus
Surunauhan kuvapankkikuva, ryhmätilanne, kolme osallistujaa keskustelemassa
-22.3.2023

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Varkaus

Organisaatio:Surunauha ry

Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille

Surunauha ry järjestää Varkaudessa vertaistukiryhmän itsemurhan tehneiden läheisille 22.3. alkaen. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen. Voit ilmoittautua mukaan riippumatta siitä kenet olet menettänyt tai kuinka kauan menetyksestäsi on. Jos menetyksestäsi on vielä kovin vähän aikaa, muiden kokemuksista kuuleminen voi tuntua kuormittavalta. Jos et ole varma osallistumisesta, voit soittaa Surunauhan toimistolle 044 751 9916, ja kysyä myös muista tuen muodoista.

Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Ryhmiimme osallistuu monenlaisia ihmisiä: toiset ovat kokeneet menetyksen vastikään ja toisilla menetyksestä voi olla jo useita vuosia. Surunauha ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton eikä toiminta ole osallistujille maksullista. Emme myöskään talleta osallistujien ilmoittautumis- tai muita tietoja ryhmän päättymisen jälkeen.

Tiedämme, että ryhmään osallistuminen voi tuntua jännittävältä: on hyvä muistaa, että ryhmässä on mahdollista puhua tai olla enemmän kuuntelijan roolissa oman tuntemuksen mukaisesti, ja halutessaan ryhmän voi jättää kesken tai ryhmästä voi myös lähteä kesken tapaamisen pois, jos se ei tunnu omalta. Useimmat ihmiset kuitenkin tulevat aina uudestaan, ja huomaavat, että seuraavilla kerroilla puhuminen on jo helpompaa. Vaikka olisikin jättänyt ryhmän tai tapaamisen kesken, on tervetullut myöhemmin uudestaan osallistumaan.

Olemme yhteydessä vielä kaikkiin ilmoittautuneisiin ennen ryhmän alkua. Ryhmää ohjaavat Surunauhan koulutetut vertaistukijat Jenni ja Hanna.

Ryhmässä on pullakahvitarjoilu <3

Jos ryhmään osallistuminen mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä osoitteessa: https://surunauha.net/ryhmaan-osallistuminen/

Kohderyhmä

Ikä 18-100
Sukupuolella ei ole väliä

Toiminnan muodot

Ryhmätoiminta, Vertaistuki

Alue

Suomi

Kieli

Suomi

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on pakollista

Ilmoittaudu ryhmään ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuneisiin ollaan vielä yhteydessä puhelimitse ennen ryhmän alkua.

Lisätietoja