• Juhani Tuomi: "Viettelyksiä" taidenäyttely
-26.4.2023

Juhani Tuomi: "Viettelyksiä" taidenäyttely

Organisaatio:Joensuun Taiteilijaseura ry

Viettelyksiä on yhdeksästä uusimmasta öljyvärimaalauksestani koostuva maalaussarja, joka esitetään Joensuun Teatterin Lämpiö nimisessä upeassa tilassa.

"Lähtöasetelma näyttelylle on perinteiseen kuvataiteen yksityisnäyttelyyn verrattuna erilainen. Minulle hyvin perinteisen, jopa modernistiseen taidekäsitykseen ja luomisen totaaliseen lähtökohdattomuuteen nojaavalle kuvataiteen vapaussetämiehelle - siis hyvin vanhankantaiselle änkyrämaalarille - erittäin vaikea. Eli löysällä konsulttikielellä alkutilanne oli suorastaan haastava kun maalausprosessi törmäytetään kahden eri taidelajin rajapinnalle. Suurin pelkoni oli että maalaamiseni pullahtaisikin kuvitukseksi.

Viettelyksiä -maalaussarjan lähtökohta on Joensuun Teatterin Vaarallisia suhteita näytelmä. Minulla oli mahdollisuus lukea käsikirjoitus, ja esimerkiksi katsoa Valheet ja viettelijät elokuva. Edellämainittujen lisäksi tutustuin myös muutamiin muihin samaa aikakautta kuvaaviin pukudraamoihin. Hyvin poikkeuksellisesti näyttelyn nimi ei ole taiteilijan antama, vaan ennalta määritelty."

Kohderyhmä

Ikä 10-100
Sukupuolella ei ole väliä

Toiminnan muodot

Näyttelyt

Alue

Pohjois-Karjala

Kieli

Suomi

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Ilmoittautuminen

Ei tarvitse ilmoittautua