• Kuntouttava työtoiminta
11.12.2023 07:00-11:00

Kuntouttava työtoiminta

Toimintakykyä vahvistavaa ja osallisuutta tukevaa kuntouttavaa työtoimintaa työttömille työnhakijoille Green Care -menetelmin.

Tuotamme ostopalveluna kuntouttavaa työtoimintaa toimintakykyä vahvistavana palveluna sekä osallisuutta tukevana palveluna. Työtoimintaa toteutetaan tunnistettujen oppimisympäristöjen mukaisesti (PAIKKO) puutarhalla, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tehtävissä tai ohjausalan avustavissa tehtävissä. Green Care -toiminta rytmittää mm. retkeilyn ja luontoliikunnan sekä muiden vierailukohteiden merkeissä arkeamme.

Puutarha-ala

Työtoiminnassa tutustutaan puutarha-alan työtehtäviin ammattitutkinnon suorittaneen puutarhurin ohjauksessa. Äijälän Talon puutarhalla tutuksi tulevat avomaanviljely, kasvihuonetuotanto, marja- ja hedelmätarhaviljely, viheralueiden hoitotyöt sekä tuotteiden jatkojalostaminen ja myynti. Työtehtävät räätälöidään yksilöllisesti jokaisen oman työ -ja toimintakyky huomioiden.

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala

Työtoiminta tapahtuu aidoissa arjen työtehtävissä ja yhdessä ohjaajien kanssa pääset opettelemaan tai päivittämään jo olemassa olevia taitoja esim. ruuanvalmistuksessa, leivonnassa, siivouksessa sekä erilaisissa kädentaidoissa. Työtoiminta kehittää vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä antaa mahdollisuuden työelämäosallisuuden kokemukseen.

Kasvatus- ja ohjausala

Työtoiminta tapahtuu aidoissa arjen työtehtävissä tukea tarvitsevien työ- ja päivätoiminnassa. Työtehtävät ovat avustavaa ohjausta erilaisissa aktiviteeteissä (mm. kädentaidot, ulkoilu, eläintenhoito, leivonta). Työtoiminta antaa valmiuksia erityisryhmien kanssa työskentelyyn, kehittää vuorovaikutustaitoja sekä tutustuttaa yhteisöllisyyden merkitykseen erilaisten asiakasryhmien kesken.

Verstas ja Taitokammari

Tule toteuttamaan omia ideoitasi Verstaalle ja Taitokammariin! Verstas on nimensä mukaisesti esim. puutöihin ja huonekalujen tuunaukseen soveltuva tila ja Taitokammarista löytyy kangaspuut, ompelukone, saumuri sekä muita käsitöihin tarvittavia materiaaleja ja tarvikkeita. Voit työskennellä vain kädentaitojen parissa tai yhdistää toiminnan muiden työtoiminnan tehtävien kanssa.

Kohderyhmä

Ikä 18-64

Toiminnan muodot

Ryhmätoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Keski-Suomi
Ilmoittautuminen on pakollista

Asiakkaan tulee olla työtön työnhakija. Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan Jyväskylän Työllisyyspalveluiden ja Keski-Suomen Hyvinvointialueen omavalmentajien kautta.

Lisätietoja

Sähköpostiosoite

anita@aijala.fi

Puhelinnumero

0449163774

Toiminnan järjestäjä

Äijälän Talon Elo ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua