• Klubitalo Roihula - yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä tukea arkeen, työllistymiseen tai opintoihin

17.4.2024 08:30-15:30 | Ma 08:30-15:30, Ti 08:30-15:30, Ke 08:30-15:30, To 08:30-15:30
22.4.2024 07:00-12:30

Klubitalo Roihula - yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä tukea arkeen, työllistymiseen tai opintoihin

Klubitalo Roihula on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.

Nuorten Ystävien (NY) Klubitalot tarjoavat monipuolista toimintaan ja tukea. Toimintaan on mahdollisuus osallistua omien tarpeiden, tavoitteiden ja voimavarojen mukaan. Toiminta perustuu osallisuuteen ja tasa-arvoon. Klubitalon jäsenet ja henkilöstö työskentelevät klubitalolla yhdessä tasavertaisina.  Toiminta pohjautuu kansainvälisesti tunnustettuun klubitalomalliin.

Klubitalojen arki koostuu työpainotteisista päivistä, ryhmätoiminnasta ja yksilötapaamisista. Työpainotteisen päivän toiminta tapahtuu kolmessa yksikössä: keittiö- ja kiinteistöyksikkö, toimisto- ja hallintoyksikkö sekä työ- ja opintoyksikkö. Yksiköissä on tarjolla monipuolisia työtehtäviä, jotka vahvistavat jäsenten työelämä- ja opiskeluvalmiuksia sekä arjenhallinnan taitoja.

Klubitalon erilaisissa ryhmissä, jäsenet voivat ylläpitää ja opetella uusia taitoja, jakaa omaa osaamistaan muille sekä ylläpitää ja vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja jäsen saa itse valita, mihin töihin tai ryhmiin kulloinkin osallistuu. Klubitalon toiminta perustuu yhteiseen päätöksentekoon säännöllisissä talokokouksissa ja kehittämispäivissä.  

Klubitalolla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea arkeen, asumiseen, työllistymiseen ja opintoihin liittyviin asioihin. Jäsenten työllistymistä ja kouluttautumista tuetaan tuetun työllistymisen ja työhönvalmennuksen keinon. Jäsenenä saat halutessasi itsellesi oman työhönvalmentajan, joka on tukenasi tavoitteiden asettamisessa ja tulevaisuuden pohtimisessa. Työhönvalmentajasi on tarvittaessa tukena taloudellisten etuuksien selvittämisessä ja yksilöllisessä verkostotyössä. Työhönvalmennuksella edistetään jäsenten työnhaku- ja opiskeluvalmiuksia sekä pääsyä palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille. Voit halutessasi saada tukea opintoihin opiskelun eri vaiheissa.   

Toimintaa järjestetään myös verkkoympäristössä eKlubitalossa, joka on Nuorten Ystävät ry:n klubitalojen yhteinen kokonaisuus. Toimintaan voi osallistua kaikilta kolmelta paikkakunnalta. eKlubitalotoiminta pitää sisällään vahvasti vertaisuuteen perustuvaa ryhmätoimintaa ja ryhmien vetäjinä toimii pääsääntöisesti NY klubitalojen jäsenet.

Jäsenillä on mahdollisuus ruokailla klubitalolla. Lounas on tarjolla arkisin klo 11.00-11.45.

Klubitalon jäseneksi pääset osallistumalla talolla tai etänä järjestettävään toiminnan esittelyyn tai varaamalla henkilökohtaisen esittelyn.

Kohderyhmä

Ikä 18-64

Toiminnan muodot

Arjen tukipalvelut

Kieli

Suomi, Ruotsi, Englanti

Alue

Rovaniemi

Onko toiminta maksullista?

Ilmainen

Lounasmaksu 3,5€

Kahvi 0,3€

Retket, tapahtumat ja ryhmät voivat sisältää pienen omavastuuosuuden. Ne ilmoitetaan verkkosivuillamme, jäsenten suljetussa facebook-ryhmässä sekä jäsenille lähetettävässä viikkotiedotteessa.

Lounaalle tulee ilmoittautua ruokailua edeltävän päivänä klo 14.00 mennessä. (Maanantain lounaalle ilmoittautuminen pe klo 14.00 mennessä.)

Retkille, tapahtumiin sekä joihinkin ryhmiin voi olla ennakkoilmoittautuminen.

Ilmoittautumiseen liittyvistä yksityiskohdista ilmoitetaan verkkosivuilla, jäsenten suljetussa facebook-ryhmässä sekä jäsenille lähetettävässä viikkotiedotteessa.

Lisätietoja

Puhelinnumero

0504499426

Toiminnan järjestäjä

Nuorten Ystävät ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua