• Ystäväksi maahanmuuttaja äidille toiminta
Naiset ystävinä

Ystäväksi maahanmuuttaja äidille toiminta

Ystäväksi maahan muuttaneelle äidille toiminnassa suomea puhuva vapaaehtoinen nainen toimii tukihenkilönä maahan tulleelle naiselle.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Oletko suomea puhuva, vieraista kulttuureista kiinnostunut nainen? Ryhdy ystäväksi maahanmuuttajanaiselle! Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajanaisen osallisuutta, kotoutumista ja suomen kielen oppimista tapaamalla arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, kävelylenkillä, kauppareissulla tai kotosalla. Omat lapset voi myös ottaa mukaan tapaamisiin.

Ystävyyttä ja suomen kielen oppimista

Maahanmuuttajanaiset kaipaavat lähistöllä asuvia, suomea puhuvia ystäviä, joiden kanssa harjoitella suomen puhumista. Leikkipuistoon ja perhekahvilaan lähteminen on huomattavasti helpompaa sellaisen ystävän kanssa, joka omalla esimerkillään näyttää, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan. Samoin asiointi esimerkiksi ruokakaupassa muuttuu mukavaksi suomea osaavan ystävän kanssa.

Maahanmuuttajanainen ja vapaaehtoinen päättävät yhdessä, kuinka usein he tapaavat ja mitä haluavat tehdä tavatessaan. Suomenkielistä ystävää kaipaavat maahan muuttaneet naiset ovat tavallisia naisia, jotka haluavat oppia suomea ja tutustua uuteen ihmiseen. Vapaaehtoisilta ei vaadita mitään erityistaitoja, vaan avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen riittävät. Joskus maahanmuuttajaäiti ja vapaaehtoinen saavat toisistaan elämänmittaiset ystävät.


Kohderyhmä

Ikä 18-79
Nainen

Toiminnan muodot

Asioinnissa ja arjessa avustaminen, Ystävä- ja tukihenkilötoiminta

Kieli

Suomi

Alue

Pohjois-Pohjanmaa
Ilmoittautuminen on pakollista

Ilmoittaudu MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin sivuilla mukaan toimintaan. Työntekijä on sinuun yhteydessä ja kertoon seuraavan perehdytyksen ajankohdan.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua