• OLKA-toiminta
-30.12.2023

OLKA-toiminta

OLKA koordinoi sairaalassa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista

Kaikki OLKAn vapaaehtoiset saavat valmennuksen sairaalavapaaehtoistoimintaan. Valmennuksessa tutustutaan sairaalaan ja koordinoivaan järjestöön ja tutustutaan OLKA-toimintaan, käydään läpi sairaalahygieniaohjeet vapaaehtoisille, pohditaan vapaaehtoisen oikeuksia ja velvollisuuksia sairaalassa sekä harjoitellaan kohtaamista.

Toivo-valmennus vertaistukijoille: Vertaistukijalla tulee olla käytynä jonkin tahon järjestämä vertaistukijavalmennus. Myös OLKA järjestää vertaistukijavalmennusta.

Haastattelu ja sopimus: Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja tehtäviin valitaan niihin sopivat vapaaehtoiset. Haastattelun yhteydessä voidaan allekirjoittaa vapaaehtoistoiminnan sopimus, joka sisältää muun muassa sitoumuksen vaitioloon.

Perehdytys tehtävään: Vapaaehtoinen saa tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Kokenut vapaaehtoinen toimii alussa uuden vapaaehtoisen mentorina. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen, virkistykseen ja lisävalmennuksiin. Vapaaehtoisella on oikeus jäädä tauolle tai lopettaa vapaaehtoistoiminta. Vapaaehtoinen voi myös vaihtaa tehtävää.

Kohderyhmä

Ikä 18-100

Toiminnan muodot

Asioinnissa ja arjessa avustaminen, Esiintyminen ja viihdyttäminen, Muiden asioiden parissa tehtävät tehtävät , Vertaistuki ja kokemusasiantuntijuus, Virkistys ja ajanvietto

Kieli

Suomi

Alue

Jyväskylä
Ilmoittautuminen on pakollista

Mikäli kiinnostut toimimaan sairaalassa vapaaehtoisena, ole yhteydessä ja kerromme lisää, miten pääset mukaan.

Ilmoittautumissähköpostiosoite

niina.kankare-anttila@kyt.fi

Ilmoittautumispuhelinnumero

+358447738234

Toiminnan järjestäjä

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua